Литерарна секција

Објављено четвртак, 15 јануар 2015


Литерарна секција активно ради од школске 2006 ⁄ 2007. године. Вођа ове секције је Соња Цолић, професор српског језика и књижевности.
Значај, циљеви и задаци литерарне секције огледају се у задовољавању ученичких посебних интересовања и жеља и развијању њихових посебних склоности и способности. Активни учесници ове секције развијају склоности за самостално литерарно стваралаштво. Максимално се ангажују у уочавању естетских вредности литерарних дела приликом њихове анализе и на тај начин проналазе решења за развијање свог естетског укуса и талента.
Чланови литерарне секције активно учествују на школским конкурсима поводом Дана школе и Дана светог Саве, али и на бројним конкурсима ван школе.
Постизали су завидне резултате на конкурсима које су организовала различита друштва у Србији.
Литерарни радови чланова ове секције излазили су у часописима „Нај“, „Супер“, „Мајдан“, „Витез“, у збирци „Сто младих талената“, листу „Реч народа“.
Литерарна секција веома успешно сарађује са осталим секцијама ове школе: рецитаторском, новинарском и драмском, које предводе такође професори српског језика и књижевности.

Погодака: 528

Статистика

Посетиоци
196
Чланци
1212
Број прегледа чланака
302651