Посета министра просвете, науке и технолошког развоја

Објављено четвртак, 14 децембар 2017

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић са својим сарадницима  посетио је 6. децембра нашу школу.Обишао је трпезарију, спортску халу, дежурне ученике, одељење 2/4 и биолошки кутак. У холу школе хор сатављен од наставница и ученика а предвођен наставницом музичке културе Јеленом Ђорђевић извео је школску химну " Химну Јовану Цвијићу".

mk10

Испред колектива школе добродошлицу му је пожелео директор Серџо Крстаноски који је говорио о обиму и значају пројекта реновирања школе: " Школа има 1210 ученика, распоређених у 53 одељења, а 109 запослених радника учествује у организацији рада школе. Овим пројектом средили смо све делове школе и ово је прави пример како локална самоуправа и град брину о својој деци која су наша будућност".

image3-4

Министар је био задовољан постигнутим резултатима и новим изгледом школе.  Обратио се присутнима речима: Влада републике Србије је за последњих годину дана реновирала 396 школа, што није рађено неколико деценија уназад. У 2018. години очекује нас велики посао у целој Србији. Поред улагања у школске зграде, улагаће се у дигитализацију школа, што подразумева брз интернет,довољан број рачунара и електронских табли".Још је додао да би волео да овако изгледа свака школа у Србији. " Дух школе се осећа на сваком кораку ове зграде, сваки кутак сте оплеменили".

image1-5

Министра Шарчевића и бројне госте поздравили су и градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић и председник Градске општине Костолац  Иван Савић. Градоначелник Спасовић је казао да ће се овим поводом у будућности још састајати, наговештавајући нова реновирања школских објеката  на територији Града Пожаревца. Иван Савић, председник Градске општине Костолац, обећао је да ће локална самоуправца и даље радити на развоју образовања. 

 У делегацији министра просвете били су још и Ана Ланговић Милићевић, државни секретар, Весна Недељковић, помоћник министра за предшколско и основно образовање и васпитање, Марко Попадић, шеф кабинета и Тања Крстонијевић, саветница. 

Погодака: 84

Статистика

Посетиоци
100
Чланци
977
Линкови
5
Број прегледа чланака
149912