Петка - Светосавска приредба

Објављено четвртак, 28 јануар 2016

Дана 27.01.2016. године у школи у Петки, ученици од 1. до 4. разреда са предшколцима приредили су пригодан програм поводом обележавања школске славе Светог Саве.

IMG 20160127 092837

Изговореном молитвом "Оче наш" ,коју су изговарали сви присутни, уследило је сечења славског колача . Након сечења славског колача уследила је приредба. Програм је почео светосавском химном, а затим су ученици казивали стихове о Светом Сави, где су им уручени пакетићи од стране Месне заједнице Петка. После приредбе приређено је славско послужење.

IMG 20160127 094521

Стари Костолац - Светосавска приредба

Објављено четвртак, 28 јануар 2016

Дана 26.01.2016 године у школи у Старом Костолцу, ученици од И до ИВ разреда са предшкоплцима приредили су пригодан програм поводом обележавања школске славе Светог Саве.

IMG 7480
Програм је почео молитвом "Оче наш" коју су изговарали сви присутни. Након достојанствено изведене химне Светом Сави, ученици су се представили рециталом, драматизавцијама "Злато испод дуда" и "Бака и унуке", кореографијом " Зона Замфирова". Заједнички отпевана песма "Дуње ранке" означила је крај приредбе. 

IMG 7526

Након завршетка одржан је родитељски састанак и договорено је присуство свих ученика јутарњој служби у цркви Св. Георгија у Старом Костолцу где ће се обележити школска слава уз рецитовање и доделу пакетића.

Успешна сарадња костолачке ОШ „Јован Цвијић“ и Месне заједнице Кленовник

Објављено петак, 01 јануар 2016

 

Ученици - глумци бриљирали у „Новогодишњој бајци“

Квалитетним и занимљивим програмом намењеним свим генерацијама, а првенствено најмлађима, у пуној сали Дома културе Кленовник испраћена је 2015. година. Целовечерњу манифестацију је 27. децембра организовала Месна заједница у сарадњи са ОШ „Јован Цвијић“ и Центром за културу и КУД-ом „Костолац“.

Predstava Novogodisnja bajka-01

 

 

Predstava Novogodisnja bajka-03

 

Predstava Novogodisnja bajka-04

 

Predstava Novogodisnja bajka-02

 

Predstava Novogodisnja bajka-05

 

Predstava Novogodisnja bajka-06

 

Predstava Novogodisnja bajka-07

 

Средишњи део празничног програма чинила је позоришна представа „Новогодишња бајка“. На сцени Дома културе улоге су тумачили ученици сва четири разреда издвојеног одељења костолачке Основне школе „Јован Цвијић“ у Кленовнику. Малишани су први пут глумили у једној представи, одлично су се снашли и показали велики таленат. Овај дечији позоришни комад режирала је учитељица Весна Пешић – Животић, а музику је одабрала наставница Александра Лазић. Учешћем у програму и извођењем представе још једном је потврђена одлична сарадња костолачке основне школе и Месне заједнице Кленовник. У прилог томе говори и податак да ће издвојено одељење у Кленовнику ускоро добити две велике беле табле за учионице.

У наставку су наступили су чланови дечијег и првог фолклорног ансамбла Културно – уметничког друштва „Кленовник“, уз музичку подршку оркестра КУД „Костолац“. За све посетиоце је организована новогодишња лутрија, а најзанимљивији део програма за малишане била је додела пакетића и сликање са Деда Мразом.

Свети Сава прослављен и у Кленовнику

Објављено четвртак, 28 јануар 2016

Школска слава, Свети Сава“, пригодним програмом обележена је 27. јануара и у уздвојеном одељењу костолачке ОШ „Јован Цвијић“ у Кленовнику. Ученици сва четири разреда, заједно са својим учитељицама, припремили су за мештане пригодан свечани програм.

03

Колачари су и ове године, по већ устаљеној традицији, били ученици четвртог разреда. Након сечења славског колача уследила је приредба. Програм је почео светосавском химном, а затим су ученици казивали стихове о Светом Сави, вери и вредностима које први српски просветитељ проповедао. После приредбе приређено је славско послужење.

04

 

05

Обележавање школске славе настављено је и у кленовничкој цркви „Успеније Пресвете Богородице“. Након завршетка свечане литургије ученици су рецитовали песме о Светом Сави, а затим су добили и пригодне пакетиће, које је обезбедила Месна заједница Кленовник.

Креативна радионица у Кленовнику

Објављено петак, 01 јануар 2016

 

Новогодишње креације малишана

На часу слободних активности у издвојеном одељењу костолачке Основне школе „Јован Цијић“ у Кленовнику 23. децембра је организована креативна радионица - „Украшавање учионице пред новогодишње празнике“. У раду су учествовали малишани предшколског узраста, заједно са старијим другарима, ученицима сва четири разреда школе у Кленовнику и родитељима.

DSCN1717

Малишани су направили занимљиве украсе за учионицу и новогодишњу јелку. Након тога су јелку декорисали, а креативна радионица је завршена заједичким извођењем песме „Деда  Мразе, не скрећи са стазе“, садашњих ученика одељења у Кленовнику и малишана који ће у септембру 2016. године први пут сести у ђачке клупе.

DSCN1735

Главни циљ радионице, да се будућим првацима приближи школа и активности у овој образовној установи, успешно је остварен у пријатној празничној атмосфери.

DSCN1722

Статистика

Посетиоци
16
Чланци
1413
Број прегледа чланака
545432