Дан ђака обележен одбојком

Објављено петак, 17 март 2017

Дан ђака, 16. март, у Основној школи „Јован Цвијић“ у Костолцу обележен је одбојкашком утакмицом између ученика седмог и осмог разреда. Утакмица је одиграна у међусмени пред добро расположеном публиком у школској сали. Екипе су биле мешовите, састављене од дечака и девојчица. За седми разред играли су: Петар Станковић, Александра Васиљевић, Андреа Вратоњић, Немања Бундало, Вукашин Васиљевић, Ања Реџовић, Јана Милошевић, Алмир Џемаиловски и Невена Јоцић. Осми разред су представљали: Миња Медић, Марија Јовановић, Катарина Бакић, Анђела Гикић, Данило Младеновић, Александар Орељ и Скендер Морина.
         Утакмица се играла у два сета по двадесет пет поена. Судије су биле наставници физичког васпитања Александар Шаманц и Милош Николић. Први поен за осмаке осваја Миња Медић својим прецизним сервисом, као и наредна два поена. Атмосфера у сали је постала напетија, свако је громогласно бодрио своју екипу. Седмаци су се пробудили и Петар Станковић осваја њихов први поен смечом. Током првог сета било је доста тензије и неизвесности,резултат између екипа би се разликовали за само један поен. Међутим, на крају су победу у првом сету однели осмаци резултатом 25:19.
         Након тајм аута, почиње други сет. Навијање другара даје им снагу , па седмаци овај сет започињу одлучно. Воде резултатом 10:5. Али, овај резултат се убрзо мења. Осмаци постижу додатна три поена и чују се овације публике. До краја утакмице није остало много, а осмаци увелико воде. Други сет  завршио се резултатом 25:16. Осмаци су заслужено однели победу и тиме постали победници „ ђачког дана“ у својој школи.                                                                                         Марија Јовановић, ђак репортер 8/2
                                                                                    ОШ „Јован Цвијић“ Костолац

Свети Сава у Петки

Објављено понедељак, 13 фебруар 2017

Поводом Светог Саве у Петки је реализован тематски дан, организовано је сечење славског колача у школи, изведена је приредба за родитаље, а вредни ученици награђени су пакетићима.

25. јануара 2017. год. у школи у Петки је реализован  тематски дан под називом ''Свети Сава-школска слава''. Учитељице Душица Максић и Тања Арсић припремале су и заједно реализовале часове за све ученике од 1. до 4. разреда.

Интегрисаним приступом су повезани наставни садржаји за први,други, трећи и четврти разред из више наставних предмета, односно градиво је и хоризонтално и вертикално повезано. Тог дана школу у Петки је посетила Весна Николић, педагог.

Ученицима је био занимљив дан,пун активности,али и дружења јер су били заједно сви ученициод 1. до 4. разреда.

Час је одржан као планирани облик стручног усавршавања у установи за школску 2016/2017. год.

                       

   27.јануара2017.год.у школи у Петки организовано је сечење славског колача и изведена је приредба поводом Светог Саве,на којој су участвовали сви ученици од 1. до 4. разреда . После приредбе приређено је славско послужењеза све присутне , а ученицима су уручени пакетићи од стране Месне заједнице Петка.

Статистика

Посетиоци
16
Чланци
1413
Број прегледа чланака
545401