Дан ђака

Објављено петак, 12 децембар 2014

 

По први пут у нашој школи обележен је Дан ђака 16. марта.На приредби “ Покажи шта знаш“ ђаци су приказали своје таленте у певању, игри, рецитовању и глуми. Жири, сатављен од ученика , учитеља и наставника,   оцењивао је  тачке које су биле подељене у две категорије: 1. категорија – ученици од 1. до 4. разреда и 2. категорија – ученици од 5. до осмог разреда.

Победници из прве категорије су: 1. група ученика – фолклор из Кленовника,

2. Катарина Стојановић из Петке са музичком тачком,

3. Лука Реџовић и остали – плесна тачка Манки Бизнис.

 

Опширније: Дан ђака

ЦРВЕНИ ТЕПИХ, БАЛОНИ И ВЕСЕЛИ МАЛИ МАТУРАНТИ

Објављено петак, 12 децембар 2014

 

Упутство Министарства просвете и науке којим се прослава мале матуре враћа у школе на самом почетку организовања уплашило је и директора и одељенске старешине осмог разреда, а наљутило мале матуранте.

Питања је било много: „ Како  и где сместити 145 ученика и 30 учитеља и наставника ? Да ли прославу организовати у фискултурној сали или у школској  трпезарији? Да ли обезбедити музику ? Ко ће послуживати ? “

Питања је било све више и више, а времена све мање.

Тада су се у све укључили родитељи, ученици, учитељи, наставници, и предвођени неуморним директором школе,  Серџом Крстаноским, почели да реализују креативне идеје.

Опширније: ЦРВЕНИ ТЕПИХ, БАЛОНИ И ВЕСЕЛИ МАЛИ МАТУРАНТИ

Снежана и седам патуљака у Великом Градишту

Објављено петак, 12 децембар 2014

 

У Великом Градишту је 27. маја одржана Смотра дечјих позоришта. Основна школа “ Јован Цвијић“ из Костолца представила се бајком “ Снежана и седам патуљака“. Представа је постигла одличан успех освојивши 2. место и награду за најбољу сценографију.

Књижевни конкурс регионалног центра за таленте

Објављено петак, 12 децембар 2014

 

Завршен је 11. књижевни конкурс Регионалног центра за таленте за ученике основних и средњих школа са подручја Браничевског и Подунавског региона.

На овогодишњем конкурсу учествовала су 223 ученика ( из 48 школа) са 447 литерарних радова, од чега је 309 радова ученика основних школа. Одлуку о најбољим радовима донео је трочлани жири: мр Велиша Јоксимовић, књижевник; Славиша Радовановић, књижевник и Славица Јовановић, професор српског језика и књижевности.

Опширније: Књижевни конкурс регионалног центра за таленте

Мали фудбал

Објављено петак, 12 децембар 2014

 

Турнир у малом фудбалу трајао је од 9. до 17. маја у школском дворишту. Играле су екипе по одељењима 7. и 8. разреда.

Победник 7. разреда била је екипа 7/4, а победник 8. разреда екипа 8/6. У финалу су се састале ове две екипе, а победило је одељење 8/6 резултатом 6:0.

Страхиња Модић 7/1

Статистика

Посетиоци
25
Чланци
1445
Број прегледа чланака
583141