ОПРОШТАЈНА ЖУРКА

Објављено среда, 03 децембар 2014

 

Осмаци се полако опраштају од основне школе. Пре коначног растанка и матуре у последњој недељи априла , опростили су се са седмацима на заједничкој журци која је организована 25.04.3013. године, уз живу музику и дежурство наставника.Ученици су се дивно провели уз игру и песму. Девојчице су се посебно потрудиле да изгледају лепо. Журка се завршила у 23:00  и уз пратњу родитеља ученици су отишли кући.

ШКОЛА НЕКАД И САД

Објављено среда, 03 децембар 2014

 

Пре осам година кренула сам у први разред, сада се из тог периода сећам само школског сликања и мириса прашине после одмора.

Разреди су пролазили брзо,а слике у глави јос брже, али су сада позитивније. У нижим разредима, сећам се да смо са учитељицом покушавали да покријемо пукотине у зиду ликовним радовима, хамерима и шареним лептирима, али је било безуспешно. У четвртом разреду били смо обновљени,свако ко је хтео лепше и боље , донирао је новац за кречење учионице. Учионица је била свежа, а ми спремни за рад. Када смо прешли у више разреде,видели смо други део школе. Чувени  први спрат од којег смо се бојали као прваци. Одатле је стално долазила учитељица са љутитим изразом лица , али мислим да је то било због трчања по ходницима. Тај део школе и даље је био запостављен  и отрцан. Дјаци су безобразно писали по зидовима и клупама. Монотонија школе улазила је у дечији дух и све стапала у сивило зидова. Не знам како, али у седмом разреду школа је поцела да се интересује за дечије жеље,права и нашу реч. Стога, прикљућила сам се Ђачком парламенту и новинарској секцији у којима су ђаци могли да покажу креативност и слободно искажу мишљење. Одрзани су разни коцерти, приредбе и сусрети  и то је увек био корак напред за ову школу.У школу су унете нежне боје као и предиван цвркут птица. Овде моземо наћи реке у којима пливају прелепе рибице,највише гране где птице запевају и кутак Сибира у коме се башкаре веверице. Оне нас редовно лежећки посматрају и гађају ољушћеним семенкама, унеле су дух безбрижности у озбиљне ђацке задатке. Музика у току паузе измедју часова тера ме да заборавим на предстојеће проблеме или писмени на следећем часу.Одмах после другог звона за цас, све се у ходницима утиша. Наступа радна атмосвера и једино су активни дежурни ученици. У школи се негује пристојност и култура ђака.

Сада сам осми разред и зао ми је што одлазим из ове школе, али ћу се вратити када сви радови буду били завршени. Вратићу се, да бих јој се и даље дивила!

Ана Јовановиц 8-2

ХРИСТОС ВАСКРС

Објављено среда, 03 децембар 2014

 

Изложба радова ученика у истуреном одељењу Петка.

         

“ Главо луда“

Објављено среда, 03 децембар 2014

 

У организацији Музичке омладине и са наставницом музичке културе Јеленом Ђорђевић, ученици наше школе су 20. априла посетили Београд и Позориште на Теразијама.

У позоришту су уживали гледајући мјузикл “ Главо луда“, а пријала им је и шетња београдским улицама.

“ Ко пита не скита“

Објављено среда, 03 децембар 2014

 

Позоришну представу “ Ко пита не скита“ 17. априла извело је позориште из Смедеревске Паланке. Представу су одгледали ученици од 1. до осмог разреда. Приход од улазница намењен је нашој школи. 

Статистика

Посетиоци
25
Чланци
1445
Број прегледа чланака
583131