Организација наставе у ОШ „Јован Цвијић“ у Костолцу

Објављено петак, 28 август 2020

Основна школа „Јован Цвијић“ у Костолцу почетак нове школске године обележава пријемом првака у понедељак 31. августа 2020. године у 9 часова, као и пријемом ученика петог разреда од 11 часова.  Пријем првака у издвојеним одељењима је у понедељак 31.августа 2020. године у часова у издвојеним школама.

Школа се за рад од 1. септембра определила за комбиновани модел наставе и поделу одељења на подједнаке групе А и Б.  То значи да је рад организован уживо и на даљину, а спроводи у сменама преподневној и поподневној.

Ученици нижих разреда (од првог до четвртог) похађаће наставу у преподневној смени свакодневно и имаће по четири часа у трајању од тридесет минута. Смене група А и Б вршиће се од 8 до 10.30 часова и од 11 до 13.30 часова. Овакав модел биће примењен у централној школи, док издвојена одељења иду у школу по основном моделу и то у преподневној смени.

Ученици виших разреда (од петог до осмог) долазиће у школу поподне. Група А похађаће наставу уживо понедељком, средом и петком, док ће група Б бити у школи уторком и четвртком. Током наредне недеље групе ће се ротирати. Док нису у школи, ученици ће пратити онлајн наставу, чији садржаји ће бити усклађени са наставом у школи. Часови су, такође, у трајању од тридесет минута.

Оваквим начином рада биће испоштоване све препоручене мере превенције и заштите од епидемије, чему ће допринети и редовна дезинфекција учионица и просторија у којима бораве ученици.

Продужени боравак као и ђачка ужина неће бити организовани прве недеље септембра.

Све додатне информације везане за почетак школске године школа редовно поставља на сајт школе, где се родитељи могу свакодневно информисати.

НАГРАДЕ НАЈБОЉИМ ЦВИЈИЋЕВЦИМА

Објављено уторак, 30 јун 2020

Традиционална подела сведочанстава и награда ученицима у ОШ „ Јован Цвијић“ у Костолцу ове године протекла је уз  маске и поштовање свих мера заштите од корона вируса. Ученици су се после дуге паузе  28.  јуна већ  од осам сати, окупљали у школском дворишту и по групама одлазили са разредним старешинама и учитељима  у своје учионице.

Најсвечаније је било ученицима осмог разреда. Најбољи ученици завршног разреда окупили су се у спортској сали где су их дочекале одељењске старешине, директор школе  и помоћник директора. Директор школе Марина Митровић честитала је свим ученицима завршетак основне школе и пожелела им пуно успеха у даљем школовању. Прогласила је и најбоље међу најбољима, ученика генерације, најбољег спортисту и најангажованијег ученика.

 Титулу ученика генерације понела је ученица  Јана Димитрић. За најбољег спортисту проглашен је гимнастичар Иван Вукославовић. Ове године  генерација осмака има и два најангажованија ученика: Сару Миловановић и Марка Миленковића.

Најбољи осмаци поред похвалница и књига добили су и ваучере за куповину у PS shopu и то у вредности од 15 000,00 динара  ученик генерације, 10 000,00 динара спортиста генерације и по 6 000,00 динара најангажованији ученици.

Награде у виду књига добили су и сви ученици носиоци дипломе Вук Караџић: Сара Миловановић 8/2, Милица Стојићевић 8/2, Огњен Перић 8/3, Марко Миленковић 8/4, Ива Крстановска 8/4, Невена Станковић 8/5, Софија Живковић 8/5, Лана Керић 8/5, Тамара Сунтурлић 8/5, Јана Димитрић 8/6 и Тамара Бакош 8/6

Николина Минић 7/2

Новинарска секција Ош „ Јован Цвијић“

 

Обавештење о отказивању прославе матуре за ученике 8.разреда

Објављено понедељак, 29 јун 2020

 

 

На основу сталног праћења епидемиолошке ситуације у Србији настале ширењем вируса COVID 19 и након одржане седнице Кризног штаба, прослава матурске вечери за ученике осмог разреда се отказује. С обзиром на то да је епидемиолошка ситуација нестабилна и евидентно расте број заражених на дневном нивоу, принуђени смо да применимо овакве превентивне мере. Жао нам је због оваквог исхода, али нам је тренутно здравље ученика, као и свих нас, најбитније.

Хвала на разумевању.

ЧЛАНОВИ ЛИТЕРАРНЕ СЕКЦИЈЕ МАРЉИВО СТВАРАЈУ И У ВРЕМЕ ОНЛАЈН НАСТАВЕ

Објављено недеља, 28 јун 2020

ЈАНА КОВАЧЕВИЋ 6/4 – ДОБИТНИЦА НАГРАДА НА ЛИТЕРАРНИМ КОНКУРСИМА

 

   Министарство просвете, науке и технолошког развоја расписало је у априлу школске 2019/2020. године креативни конкурс на тему „Моја породица – моја слобода“. Циљ овог конкурса  је подстицање различитих облика креативног изражавања ученика основних и средњих школа и промоција ученичког стваралаштва и аутентичног израза.

   Право учешћа на конкурсу имали су сви ученици основних и средњих школа у Републици Србији, као и ученици који похађају наставу по посебном програму образовно-васпитног рада на српском језику у допунским школама у иностранству.

   На конкурс је пријављено укупно 3152 рада ученика првог и другог циклуса основног образовања и васпитања и ученика који похађају средњу школу.

   Велики број пријава је показатељ да је ученицима веома важно креативно изражавање.

   Међу победницима другог циклуса основног образовања у категорији Литерарно дело нашло се, сасвим заслужено, име наше ученице шестог разреда, Јане Ковачевић ( ментор наставница Соња Цолић ). Јана Ковачевић је ученица 6/4 разреда, којој су обарзовање, мотивација за новим сазнањима, непресушна жеља за откривањем непознатих области свакоднево приориотети. Јана од почетка образовања има све петице, примерно владање, марљива је, дружељубива, омиљена у друштву, емпатична према невољама својих другара, у сваком тренутку спремна да помогне другарима у савладавању свакодневних школских изазова.  Редовни је члан литерарне секције, а њена креативност и љубав према песничком изразу долазе до изражаја на бројним конкурсима, међу којима је и овај литерарни конкурс на републичком нивоу.

  Учење на даљину  није омело таленат наше ученице, већ напротив, у паузи, док одмара од свакодневних школских обавеза, Јана има мотивацију да се ухвати укоштац са новим литерарним изазовима, што је и уродило плодом.

   Ово није једини успех Јане Ковачевић  у време онлајн наставе, она ће освојити и друго место на конкурсу „Лепо је волети“ у организацији Дечјег културног центра Београд.

   Креативност, таленат, упорност и воља красе нашу Јану, подстичу је да се бори, стиче нова знања, ствара, прихвата различите животне изазове и веома смело и гордо корача животним стазама.

Обавештење о бесплатним уџбеницима за школску 2020/2021.годину

Објављено четвртак, 11 јун 2020

На основу дописа Министарства просвете, науке и технолошког развоја број:610-00-00144/2020-07 ОД 08.07.2020. године, у оквиру Пројекта “ Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа”, планирано је да се обезбеде комплети уџбеника.

 

Право на доделу уџбеника остварују следећи ученици :

 

- ученици из социјално/материјално угрожених породица тј. примаоци новчане социјалне помоћи;

- ученици са сметњама у развоју и инвалидитетом који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану;

- ученици који образовно-васпитни рад не остварују по индивидуалном образовном плану, али имају потребу за прилагођавањем (увећан фонт, Брајево писмо, електронски формат);

- ученици основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете у систему образовања и васпитања;

који се у својим школама пријаве за доделу бесплатних уџбеника.

Школи тј. одељењским старешинама се као доказ о испуњености услова доставља следећа документација:

- за ученике из социјално/материјално угрожених породица доставља се решење (копија) којом се утврђује право на остваривање новчане социјалне помоћи;

- за ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), доставља се потврда из установе у којој се старија деца школују, а ако су старија деца ученици наше школе није потребно достављати потврду;

- за ученике са сметњама у развоју и инвалидитетом, потврда није потребна јер школа поседује податке о тим ученицима.

Молимо родитеље / законске заступнике да наведену документацију и пријаву доставе одељењским старешинама до 25.јуна 2020.године.

 

Управа школе

Статистика

Посетиоци
27
Чланци
1473
Број прегледа чланака
614242