ЧЛАНОВИ ЛИТЕРАРНЕ СЕКЦИЈЕ МАРЉИВО СТВАРАЈУ И У ВРЕМЕ ОНЛАЈН НАСТАВЕ

Објављено недеља, 28 јун 2020

ЈАНА КОВАЧЕВИЋ 6/4 – ДОБИТНИЦА НАГРАДА НА ЛИТЕРАРНИМ КОНКУРСИМА

 

   Министарство просвете, науке и технолошког развоја расписало је у априлу школске 2019/2020. године креативни конкурс на тему „Моја породица – моја слобода“. Циљ овог конкурса  је подстицање различитих облика креативног изражавања ученика основних и средњих школа и промоција ученичког стваралаштва и аутентичног израза.

   Право учешћа на конкурсу имали су сви ученици основних и средњих школа у Републици Србији, као и ученици који похађају наставу по посебном програму образовно-васпитног рада на српском језику у допунским школама у иностранству.

   На конкурс је пријављено укупно 3152 рада ученика првог и другог циклуса основног образовања и васпитања и ученика који похађају средњу школу.

   Велики број пријава је показатељ да је ученицима веома важно креативно изражавање.

   Међу победницима другог циклуса основног образовања у категорији Литерарно дело нашло се, сасвим заслужено, име наше ученице шестог разреда, Јане Ковачевић ( ментор наставница Соња Цолић ). Јана Ковачевић је ученица 6/4 разреда, којој су обарзовање, мотивација за новим сазнањима, непресушна жеља за откривањем непознатих области свакоднево приориотети. Јана од почетка образовања има све петице, примерно владање, марљива је, дружељубива, омиљена у друштву, емпатична према невољама својих другара, у сваком тренутку спремна да помогне другарима у савладавању свакодневних школских изазова.  Редовни је члан литерарне секције, а њена креативност и љубав према песничком изразу долазе до изражаја на бројним конкурсима, међу којима је и овај литерарни конкурс на републичком нивоу.

  Учење на даљину  није омело таленат наше ученице, већ напротив, у паузи, док одмара од свакодневних школских обавеза, Јана има мотивацију да се ухвати укоштац са новим литерарним изазовима, што је и уродило плодом.

   Ово није једини успех Јане Ковачевић  у време онлајн наставе, она ће освојити и друго место на конкурсу „Лепо је волети“ у организацији Дечјег културног центра Београд.

   Креативност, таленат, упорност и воља красе нашу Јану, подстичу је да се бори, стиче нова знања, ствара, прихвата различите животне изазове и веома смело и гордо корача животним стазама.

Погодака: 406

Статистика

Посетиоци
22
Чланци
1424
Број прегледа чланака
567880