ОД „ГЛАСА ПИОНИРА“ ДО „ЂАЧКОГ ПЕРА“

Објављено уторак, 11 новембар 2014

Новинарска секција ОШ „Јован Цвијић“ из Костолца има дугу традицију у праћењу и објављивању догађаја из школског живота.
Још давне 1970. г. покренут је први школски лист у нашој школи. Школа се тада звала ОШ „ Моша Пијаде“, а лист „ Глас пионира“. Ово име било је у складу са именом старијег брата „ Гласа произвођача“ под чијим окриљем је излазио.Времена су се мењала, материјалне прилике постајале теже, објављивање часописа бивало повремено док се није потпуно угасио.
Обновљен је тек 1995. г. али под новим називом „ Ђачко перо“. Пошто је први број „ Ђачког пера“ изашао у јануару, тематски је лист био посвећен првом српском просветитељу св. Сави. Поред вести из школског живота у некадашњим рубрикама сте могли да наиђете и на једноставне рецепте за припрему омиљених дечјих посластица, укрштенице, занимљиве задатке из математике...
Генерације „ новинара“ у нашој школи су се смењивале, а рубрике се проширивале и мењале. Сада су ту спортске вести, графити, прикази књига, интервјуи...
Нешто је ипак остало исто по чему се овај школски лист препознаје. То је вредно бележење свих школских догађаја кроз рубрику „ Школски календар“.

 

Школски часопис "Ђачко перо" за септембар и октобар школске 2014/2015.године. 
Нови број школског часописа "Ђачко перо" за новембар и децембар школске 2014/2015.године. 

Погодака: 2288

Статистика

Посетиоци
9
Чланци
1353
Број прегледа чланака
476896