Школска 2012/2013 година

Објављено четвртак, 13 новембар 2014

Ученик генерације : Матијa Радојевић

Наставничко веће ОШ “ Јован Цвијић“ прогласило је за ђака генерације школске 2012/2013. године Матију Радојевића ученика 8/1 одељења.

Матија је својом свестраношћу, креативношћу и такмичарским духом заслужио ово признање. Почео је да се такмичи још у нижим разредима основне школе да би прве значајне резултате остварио у петом разреду из математике – треће место на општинском такмичењу.

У седмом разреду освојио је треће место на регионалном такмичењу из биологије, а пето место на републичком из хемије.

У осмом разреду постиже прво место на општинском и прво место на окружном из хемије. Учествује на републичком и бива похваљен.

Такође у осмом на окружном такмичењу из биологије осваја прво место, а на републичком шесто место.

Матија је био активан и ван школе. Прошле године постао је полазник летње научне школе у Петници где се бавио проучавањем лингвистике, археологије, геологије, биологије, хемије, математике, астрологије и антропологије. Учесник је и Еко-кампа на Тари 2012. године.

Матија је упоредо са основном школом похађао и нижу музичку школу, а већ седам година бави се активно и спортским плесом. На такмичењима у спортском плесу освојио је двадесет и четири медаље: три златне, десет сребрних и једанаест бронзаних. Као репрезентативац Србије, Матија је прошле године представљао Србију на светском првенству у Москви.

Матији честитамо на постигнутим резултатима и надамо се да ће свој успех наставити и кроз срдењу школу.

Спортиста генерације: Валентина Шарац 

Валентина  Шарац је одлична ученица 8. разреда са свим петицама.  Она поред свих свих својих школских обавеза остварује изванредне резултате на такмичењима из гимнастике.

У VIII разреду  освојила је екипно друго место на републичком првенству одржаном у Костолцу 2013. године и 24. у појединачној конкуренцији. Прво место остварила је екипно и на међуокружном првенству, окружном и општинском у Костолцу 2013. године.

У VII разреду  освојила је друго место на општинскоми и треће место екипно на међуоштинском такмичењу.

Поред свега тога она налази времена да иде на фолклор. Честитамо на успеху!

Најангажованији ученик: Дијана Минић 

Најангажованији ученик школске 2012/2013. г. Је Дијана Минић, ученица 8/2.Дијана је кроз своје осмогодишње школовање била активна на свим пољима, такмичила се из многих предмета, али је била и активни члан многих секција. Своје обавезе је извршавала савесно и одговорно попут правог професионалца и заслужено добила признање за најангажованијег ученика генерације.

Основну школу Дијана завршава као одличан ученик са свим петицама у свим разредима. Носилац је Вукове дипломе и специјалних диплома из биологије, хемије, српског језика, физичког васпитања и ликовне културе.

Са такмичењима је почела од петог разреда и била учесник општинског такмичења из српског језика и математике. У шестом је поново стигла до општинског такмичења из српског језика, а у седмом разреду се више окренула природним наукама. Велики је љубитељ биологије и остварила је запажене резултате из овог предмета. На општинском такмичењу у седмом разреду освојила је 2. место, на окружном 3. место и 4. место на републичком такмичењу. У осмом разреду је из овог предмета постигла 2. место на општинском и 3. место на окружном такмичењу.

У осмом разреду се Дијанином интересовању прикључује и хемија , па и из овог предмета постиже вредне резултате. На општинском такмичењу осваја 3. место, на окружном 2. место и учествује на републичком такмичењу. У осмом разреду је учествовала и на општинском такмичењу из математике.

Дијана лепо пише па је и на литерарном школском конкурсу о Светом Сави освојила 3. место. А била је и члан екипе 7. разреда која је у школском квизу о Светом Сави освојила 1. место.

Поред такмичења Дијана воли и квизове јер се ту на лицу места пред публиком покаже знање. Тако је заблистала и на манифестацији „ Дани Дунава 2012“ када је у квизу о озонском омотачу освојила 1. место.

Спорт је још једна Дијанина љубав. Воли атлетику и једна је од најбржих ученица осмог разреда. На два кроса у осмом разреду освојила је једну сребрну и једну бронзану медаљу.

Свим Дијаниним интересовањима треба прикључити и чланство у неколоко секција: ликовној, библиотечкој и новинарској. У новинарској секцији је изузетно ангажована и аутор је бројних чланака на школском сајту а и један је од уредника сајта.

Дијана је савесна, одговорна и свестрана и у школи и ван школе. Запажено је и њено бављење реалним аикидом и носилац је црног појаса 1. дан.

Желимо јој да само настави овако и да буде још успешнија кроз даље школовање.

Статистика

Посетиоци
103
Чланци
1006
Број прегледа чланака
153441