Најангажованији ученик - Наталија Николић

Објављено среда, 06 децембар 2017

На предлог Одељењског већа осмог разреда и комисије за доделу диплома, Наставничко веће је 1. јуна 2107. године изабрало Наталију Николић за најангожованијег ученика генерације.

Наталија је ученица 8/1 одељења. Носилац је Вукове дипломе и специјалне дипломе из историје. Вредна је, одговорна и савесна. Све своје обавезе извршава педантно и марљиво. Свако се може ослонити на њу за било коју активност јер улива поверење и поузданост. Наталија не заборавља обавезе, не касни, не одуговлачи и не избегава додатне активности. На њу може рачунати  свако ко жели да ради. Наставници су били често у прилици да од Наталије добију подстрек за неку акцију или да се нешто уради брже и ефикасније.

Са такмичењима је почела од четвртог разреда из математике. Учествовала је на Математичком такмичењу „ Мислиша“ и освојила прво место на школском, успех на општинском такмичењу и пласман на окружно такмичење. У петом разреду  остварила је успех  на школским такмичењима и учествовала на општинском такмичењу из српског језика, математике и биологије. Шести разред јој је донео нови предмет, физику и пласман из физике на општинско такмичење. Тада је учествовала и на општинском такмичењу из биологије. Највише успеха у том разреду имала је из историје освојивши 3. место на општинском такмичењу и пласиравши се на окружни ниво. И у седмом разреду је била најуспешнија из историје јер је освојила 3. место на општинском такмичењу и пласирала се на окружно такмичење. Али Наталија не запоставља ни остале предмете. На општинском нивоу такмичи се из српског језика, књижевности и математике. У осмом разреду постиже највећи успех када на општинском такмичењу из историје осваја 2. место и одлази на окружно такмичење. Још увек воли књижевност и учествује на општинском такмичењу из књижевности.

Поред званичних такмичења Натлија учествује и у другим такмичарским дисциплинама у школи. Воли да пише и осваја награде на школским литерарним конкурсима. У петом разреду заузима 3. место на конкурсу поводом Дана школе, а у седмом разреду 3. место на конкурсу поводом Светог Саве. Са својим литерарним саставима учествовала је и на манифестацији „ Костолачка жишка“ коју организује Клуб љубитеља књиге „ Мајдан“. Од првог до четвртог разреда учествовала је сваке године на приредбама поводом Дана школе, Светог Саве, Осмог марта, Нове године и Божића. У петом разреду биила је члан драмске секције и учествовала на приредби поводом Дана школе.

Наталија је веома активна у раду новинарске секције. Води радио-емисију „ Плави чуперак“ и самостално пише сценарио за њу. Пише текстове за школски лист „ Ђачко перо“ и сарађује као ђак репортер са Школским спортом Србије. Њени текстови су објављени на сајту Школског спорта Србије.

Вредноћа, знање, озбиљност у раду и добра комуникација са свима чине лик једног успешног ђака као што је Наталија. Преостаје једино да настави са развијањем ових својих квалитета и да постиже веће успехе.

Спортиста генерације - Марко Ђорђевић

Објављено среда, 06 децембар 2017

На предлог Стручног већа наставника физичког васпитања и Одељењског већа осмог разреда Наставничко веће је 1. јуна 2017. г. једногласно изабрало Марка Ђорђевића за спортисту генерације.

Марко је ученик 8/2 одељења. Потиче из спортске породице у којој се нарочито негује љубав према рукомету. Још од првог сусрета са овим спортом Марко је осетио да је рукомет спорт по његовој мери и да ту  може показати свој таленат и вештину.

Тренира рукомет од 2011. г. у РК „ Рудар“ који тренутно игра у Трећој лиги Србије. Марко игра на позицији пивотмена.

Члан је рукометне секције наше школе од шестог разреда и учествовао је на свим такмичењима од општинског до републичког нивоа. У шестом разреду освојили су прво место на општинском и окружном нивоу, а друго место на међуокружном такмичењу. Седми разред је за рукометну секцију и Марка поново био успешан јер су опет освојили прва места на општинском и окружном, а друго место на међуокружном нивоу. Ипак је најуспешнији био осми разред када су освојили сва три прва места на општинском, окружном и међуокружном такмичењу и стигли до републичког нивоа. На републичком такмичењу заузели су шесто место.

Маркова љубав према спорту не ограничава се само на рукомет. Воли и кошарку и мали фудбал. Био је члан екипе наше школе у малом фудбалу када су ове године освојили 1. место на општинском и 3. место на окружном такмичењу. Треба похвалити и учешће у кошаркашкој секцији у осмом разреду када су на општинском такмичењу освојили 4. место. Марково слободно време везано је, наравно, за спорт јер тада воли да се опусти играјући баскет.

Иако много времена проведе са лоптом јер тренира три пута седмично по сат и по, Марко је увек расположен, насмејан и ведар. Поседује прави спортски дух, толерантан је и добар друг. Никада не прелази границу недозвољеног, одговоран је и  увек спреман да помогне. Другови га воле због искрености и скромности. Поред спорта, Марко воли и глуму. Иако му тренинзи одузимају пуно времена, учествовао је у позоришним сценама поводом Дана школе и Светог Саве.

Причу о Марку треба завршити као и на почетку- породицом. Јер је породица његова подршка, а нарочито брат Андрија који је рукометаш и Марков идол.

Ђак генерације - Марија Јовановић

Објављено среда, 06 децембар 2017

Марија Јовановић је на седници Наставничког већа 1. 6. 2017. г. проглашена за ђака генерације школске 2016/2017. године. Наставничко веће је изабрало на предлог Одељењског већа које је одлучило да је кандидује на основу одлуке комисије за бирање ђака генерације. Марија је имала највише поена на такмичењима и активностима , како школским тако и ваннаставним.

Марија је ученица 8/2 одељења. Посебна је по великој енергији, радозналости и свестраности. Са лакоћом савлађује основне школске обавезе, стиже свуда  и нове активности су за њу изазов који треба брзо савладати. Темељност и систематичност у раду одликовали су њено школовање нарочито до пубертетског периода. Од седмог разреда селективније прихвата ваннаставне активности, али не посустаје у ономе што воли.

Одлична је ученица од првог разреда са свим петицама и носилац Вукове дипломе. Освојила је специјалне дипломе из српског језика, биологије, физичког васпитања, ликовне културе и музичке културе.

На општинском такмичењу из српског језика у петом разреду освојила је 2. место. У шестом разреду њену пажњу највише заокупља биологија и на општинском такмичењу осваја 3. место. Из биологије се такмичи и у 7. разреду када прелази општински ниво и на окружном такмичењу осваја 3. место.  У осмом разреду најуспешнија је у спорту. На окружном такмичењу у атлетици у дисциплини штафета  4x100м за пионирке екипно осваја 2. место.Самостално је освојила 2. место на Јесењем кросу у 2. разреду.

Своју свестраност Марија је највише показала на школским приредбама. На свим прославама поводом Дана школе и Светог Саве учествовала је од првог до осмог разреда као рецитатор, глумац, водитељ, члан оркестра, хора и ритмике.Није заобишла ни литерарне конкурсе који су организовани у школи и ван школе. У шестом разреду освојила је 2. место  на конкурсу поводом Дана школе и 3. место на конкурсу поводом Светог Саве. Друго место припало јој је и на конкурсу у 7. разреду поводом Дана школе. Маријина маштовитост и оригиналснот долазе до изражаја и на такмичењима у области ликовне културе. У 2. разреду добија награду од Друштва учитеља Пожаревца за изузетно осликано јаје, а у 6. разреду осваја 3. место на изложби поводом Светског дана заштите животне средине. Заинтересованост је показала и за хуманитарни рад па је била полазник курса прве помоћи у оквиру Цвеног крста.

Највише креативности, воље и енергије  Марија исказује на пољу новинарства у оквиру новинарске секције чији је члан од петог разреда. Објављује текстове у школском листу „ Ђачко перо“ и шаље прилоге и фотографије за школски сајт. Самостално ради сценарио и води радио-емисију „ Плави чуперак“. Интервјуисала је и ђаке и наставнике и чланове управе школе, али и бројне значајне личности Костолца и многе познате личности које су гостовале у нашем граду. Као ђак-репортер сарађује са Школским спортом Србије и објављује текстове на њиховом сајту. Њене репортаже објављене су и у ђачком спортском листу „ Пламенко“ који излази као подлистак „ Спортског журнала“. На позив Школског спорта Србије ,као део екипе наше новинарске секццције, пратила је Десете  школске олимпијске игре у Врању од 9. до 11. маја. Њене прилоге емитовао је РТС.

Истовремено са основном школом Марија завршава и нижу Музичку школу „ Стеван Мокрањац“, одсек – гитара. И у овој области се може похвалити успесима и наградама. На школском Меморијалном такмичењу „ Милош Ђорђевић“ освојила је пет награда, а на међународном такмичењу „ Златна нота“ у Доњем Милановцу припале су јој две награде.

Шта год Марија да упише и чиме год да се бави у животу, радиће то са много енергије, брзо и лако. Једном је изјавила да ће уписати новинарство и сигурно ће свој истраживачки дух и радозналост у тој области потпуно задовољити. Ми јој желимо пуно среће и успеха.

Статистика

Посетиоци
103
Чланци
1006
Број прегледа чланака
153432