Упис ученика у први разред за школску 2020/2021. годину

Објављено уторак, 31 март 2020

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, у сарадњи са Кабинетом Председника Владе и Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу припремило је нове процедуре уписа деце у први разред основне школе за школску 2020/2021.годину.

    У први разред школске 2020/2021. године уписују се деца рођена од 1. марта 2013. до 1. марта 2014. године, а од 1. априла 2020. године биће омогућено да родитељи електронским путем искажу интересовање за упис детета и то на следећи начин:

  • На e-mail школе Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. потребно је послати следеће податке:
  1. Име и презиме ученика

2.ЈМБГ ученика

  1. Место, општина и држава рођења
  2. Адресу становања ученика
  3. Име и презиме оба родитеља/старатеља
  4. ЈМБГ оба родитеља/старатеља
  5. Број телефона оба родитеља/старатеља

или

Исказивање интересовања за упис у основну школу

 

    О заказивању тестирања, достављању документације и другим радњама везаним за упис, бићете накнадно обавештени.

Драги родитељи, поштујте све мере које доноси Влада Републике Србије и очувајте Ваше  и здравље Ваших укућана.

Хвала Вам на указаном поверењу.

 

 

Обавештење о упису ученика у ПРВИ РАЗРЕД

 

   Поштовани родитељи,

 

   Обавештавамо вас поводом уписа вашег детета у нашу школу. У наставку текста је допис Министарства просвете, науке и технолошког развоја где су дата појашњења око саме процедуре уписа.  Уколико имате дилема, имајте слободу да нам се обратите путем мејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на контакт телефон 066/574-08-99.

 

******************************************************************************

 

Поштовани,

 

Захваљујемо Вам се што сте исказали интересовање за упис детета у основну школу.

 

Имајући у виду ситуацију са коронавирусом и како би се избегле гужве по школама, ове године ће се уписивање Вашег ђака у први разред основне школе спроводити само у заказаном термину. Да бисте електронским путем заказали термин за упис, од 28. маја на Порталу еУправа биће омогућена услуга електронског заказивања термина за упис и тестирање детета у ОШ. Услуга ће бити доступна од 28. маја до 10. јула 2020. године, за термине уписа од 1. јуна до 20. јула.

 

ВАЖНА НАПОМЕНА1!Обављен лекарски преглед је предуслов да се дете упише у први разред. Стога Вас молимо да приступите услузи заказивања термина за упис и тестирање само ако сте већ обавили лекарски преглед детета или сте сигурни да ћете обавити преглед до термина који сте изабрали за упис. Услуга на Порталу ће бити доступна више од месец дана, тако да имате времена за све.

 

ВАЖНА НАПОМЕНА2! Ове године није потребно да понесете ниједан документ приликом уписа јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности електронским путем. Изузетак је само лекарско уверење које је дете добило пре 16. марта 2020. године, тј. понесите лекарско уверење ако сте дете водили на преглед пре објављивања ванредног стања или код приватног лекара.

 

Хвала Вам што користите услуге електронске управе.

Желимо Вашем детету срећан полазак у школу!

 

С поштовањем,

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Канцеларија за ИТ и еУправу

 

Погодака: 1636

Статистика

Посетиоци
50
Чланци
1148
Број прегледа чланака
227935